Prikken
ja of
nee?

Alle voors

en tegens van 

corona-vaccinatie

afgewogen beslissingen

Je staat voor een erg belangrijke keus. Dit boek helpt je bij het maken van een afgewogen beslissing.

Bij een vaccin gaat het om wat terecht een ‘onomkeerbare medische ingreep’ wordt genoemd: het gaat er eenmaal in, maar kan er nooit meer uit. Tegelijk zou een coronavaccin je leven kunnen redden. Wat is wijsheid?

Prikken ja of nee?, de vraag die ons nu wordt voorgelegd, gaat in feite over een nog dieperliggender vraag: welk risico is groter, het risico op corona of het risico op bijwerkingen?

Om die vraag te kunnen beantwoorden heb je kennis nodig. Die is te vinden, maar wordt nou niet meteen objectief en overzichtelijk aangereikt. Daaraan probeert dit boek, geschreven op basis van openbare bronnen, iets te doen.

Wat is wijsheid?

Daan de Wit Prikken ja of nee?

onafhankelijk

Als het gaat over onze gezondheid is alleen de beste informatie goed genoeg. Dan is het belangrijk dat je alle kanten van het verhaal kent.

Journalist Daan de Wit is niet anders gewend dan onafhankelijk van wie of wat dan ook te graven naar de beste kennis die er is. Dat deed hij eerder met zijn artikelen en boeken en doet hij nu met zijn nieuwste e-boek Prikken ja of nee?

Daans interesse in corona komt voort uit zijn boek over een periode die als twee druppels lijkt op wat we nu meemaken. Hij schreef er een waarschuwend boek over, een diepgravend journalistiek boek met de titel Dossier Mexicaanse griep.

Gevolgd door boeken als Weet wat je eet – gezond eten op basis van de oudste kennis en de nieuwste wetenschap en de Cholesterolmythe – een radicaal nieuwe visie op hart- en vaatziekten.

Het boek

^

Kort en krachtig

^

Ieder hoofdstuk begint met een korte samenvatting

^

Beschikbaar als PDF, ePUB en paperback.

^

De tekst bevat de links naar de bronnen

^

Alle voor- en nadelen van de corona-vaccins op een rij

Prikken-ja-of-nee-vaccin-ebook

Prikken ja of nee? bevat 10 hoofdstukken. Toch is het geen lang boek. Ook is het zo dat ieder hoofdstuk heel in het kort de meest waardevolle delen ervan vermeldt.

Een echt opvallend hoofdstuk is hoofdstuk 1. Dat laat namelijk zien dat de vraag prikken ja of nee niet zomaar uit de lucht komt vallen. Er gaan eigenlijk 10 aannames aan vooraf. Zoals bijvoorbeeld: Het vaccin is de enige uitweg, iedereen is kwetsbaar voor corona en het is rampzalig om corona te krijgen. De 10 aannames worden op basis van reguliere bronnen volledig uitgewerkt, en dat werkt heel verhelderend.

Alleen al door slechts het eerste hoofdstuk te lezen, kun je al een enorme stap maken op weg naar wat voor jou de beste afweging is.

Dr. Dick Bijl

Over de Cholesterolmythe:

‘Daan de Wit beschrijft de tegenstrijdigheden in de wetenschappelijke onderzoeken en laat zien hoe de onderzoeksgegevens ook andere interpretaties mogelijk maken en zelfs de cholesterolhypothese doet wankelen.
Een paradigmaverandering, dus een verandering in het denken over de oorzaken van hart- en vaatziekten, is nodig. De Wit laat zien dat er veel andere theorieën zijn over cholesterol en hart- en vaatziekten. Hij neemt ons mee in een verrassende wereld van kritische en onafhankelijke onderzoekers.’

Prof. Bob Hoogenboom

Over de Cholesterolmythe:

‘Eind december 1939 spreekt Edwin Sutherland een zaal met sociologen en criminologen toe. Hij introduceert de term White Collar Crime. Zijn punt is dat wij te veel naar beneden kijken in de samenleving om misdaad te zien. De ‘nuts, sluts and perverts’ en georganiseerde drugscriminaliteit zijn ongekend populair. Maar er is meer. Sutherland zegt die dag ‘We must look upwards’. Naar de boardrooms van ondernemingen en publieke organisaties. Naar mensen die binnen de uitoefening van hun functie misbruik maken van hun positie en macht om hun organisatie en zichzelf illegaal te verrijken. In dit boek wordt fascinerend naar boven gekeken.’

Hans van der Linde, huisarts

Over de Cholesterolmythe:

‘Medische onderzoekjournalisten die en grondig te werk gaan en stelling durven te nemen tegen algemeen door artsen toegepaste therapieën zijn witte raven in hun vak. Het vergt moed om als niet-arts onwerkzame therapieën ter discussie te stellen. Commercieel belanghebbenden en hun betaalde medische helpers kruisen dan je pad. In die context breekt Daan de Wit de staf over medicamenteuze cholesterolverlaging, wereldwijd gepromoot door farmamarketing met megabedragen en geslikt door honderden miljoenen.
De Wit laat zien dat een stortvloed aan proefondervindelijk onderzoek louter negatieve uitkomsten oplevert. Geen enkel onderzoek blijkt te resulteren in minder sterfgevallen of minder hart- en vaatziekten en de bijwerkingen zijn niet gering. Een indrukwekkend staaltje onderzoekjournalistiek.’

Dr. Peter Voshol

Over Weet wat je eet:

‘Een verhelderende, open en tegelijk degelijk onderbouwde visie op de relatie tussen voeding en gezondheid. Het boek is een aanwinst voor de discussie over gezonde voeding.’

Reina van Bruggen, Nieuws voor Diëtisten

Over Weet wat je eet:

‘Verplichte kost voor elke diëtist. Dit journalistiek geschreven boek levert een bijzondere bijdrage aan de discussie over wat nu werkelijk gezond voedsel voor ons is.’

Prikken ja of nee? Daan de Wit

Lezers over prikken ja of nee?

 • Ik heb het boek ontvangen en ik heb het al bijna uit. Je hebt het heel mooi en duidelijk beschreven. Ik kan er echt wat mee. […] Bedankt nogmaals hiervoor, wat een werk moet dat zijn geweest!
 • Het boekje Prikken ja of nee van Daan de Wit heeft me wel geholpen, was heel informatief. […] Ik heb de quercetine en extra zink voor als ik klachten krijg, maar vanmiddag laat ik me nu toch prikken.
 • Heel prettig dat er mensen zijn zoals Daan, zich op zinnige en intelligente wijze informatief zijn rond de nare tijd van nu, rond de viruspandemie.
 • Bedankt voor het sturen van het boek. Ik heb het boek ondertussen gelezen. Ben er nog niet helemaal uit of ik de prik ga halen, maar ik neig ernaar om het niet te doen. Je heb me in ieder geval goed geholpen in de besluitvorming met je boek.
 • Ik heb heel bewust geen gebruik gemaakt van de kortingscode, omdat mensen zoals Daan zeer goed werk verrichten en iedere cent kunnen gebruiken.
 • Bedankt voor de snelle afhandeling, heb het boek kunnen downloaden. en ondertussen in een avondje al weer uitgelezen. Voor mij was het boek een bevestiging van mijn eigen onderzoek. […] Kortom, bedankt voor het schrijven. En keep up the good work.
 • Die Daan de Wit doet erg goed werk! Ik vind hem persoonlijk op sommige onderwerpen iets te gematigd, maar misschien is dat juist wat wij nodig hebben in het maatschappelijk debat.
 • Allereerst, bedankt voor je boek over vaccinaties, ik heb het in enkele dagen uitgelezen, het bevestigde al veel wat ik zelf onderzocht heb, dus ik ben dankbaar dat je dit doet, ga zo door!
 • Ik ben op de helft, het is makkelijk leesbaar.
 • Besteld en inmiddels druk met lezen. Bedankt voor je inzet. Ga zo door.
 • Ik heb 3 boeken van je (Dossier Mexicaanse griepWeet wat je eet en Prikken ja of nee). […] Hartelijk dank voor je mooie werk!
 • Geweldige informatie, dank Daan!
 • Dankjewel om me op de hoogte te brengen !! 😄 […] Keep going with the good work, en ik kijk alvast uit naar Dossier COVID-19.
 • Hartelijk dank voor de bijdrage richting besluit.
 • Dank voor al je gedetailleerde uitzoekwerk!
 • Bedankt voor jullie inzet ik heb veel aan jullie informatie.
 • Fijn dat jij alle tijd en moeite hebt genomen om zo’n gedegen onnderbouwd boek te schrijven, kennis, feiten en een gezond verstand zijn de enige wapens tegen de corona verwarring en hysterie.
 • Overigens compliment, ik ben geen lezer maar gaat me met dit boek goed af.

 • Ik vind ‘t echt tof wat je doet en heb je al bij wat podcasts gezien

 • Fantastisch dat je hiermee een heel constructieve bijdrage levert aan bewustzijnsvergroting in dit wereld-bepalende tijdsframe.

 • Ik heb het e-book al met interesse gelezen. Fijn dat er nog kritische journalisten bestaan die meteen objectieve blik durven te kijken.

 • Erg scherp, kritisch en wetenschappelijk geschreven. Knap werk! Ik raad het anderen zeker aan.

 • Ik heb twee interessante interviews gezien waarin jij jouw verhaal hebt gedaan. Erg interessant en leerzaam!

 • Geachte heer De Wit, bedankt voor het oeuvre met als recente bekroning Prikken, ja of nee.

 • De 10 aannames over de vaccinatie die hij behandelt zijn echt interessant. Aanrader!

 • Ik ben het boek nu aan het lezen. Erg genuanceerd en leest makkelijk weg. Een aanrader voor iedereen, of je nu wel- of geen vaccinatie wilt. Ik kijk uit naar de toekomstige updates, elke dag is er namelijk wel weer iets in het nieuws op vaccin gebied.

 • Hallo Daan, ik ben super blij met mijn aankoop van het e-boek. Knap hoe je dit moeilijke onderwerp zo goed in begrijpbare taal onder woorden hebt weten te brengen! Nogmaals bedankt. #mustread

 • Heel goed dat eens iemand objectief op een neutrale manier de voor- en nadelen beschrijft. […] Zodat mensen een gewogen beslissing kunnen maken.

 • Ik vind het super! Helder, duidelijk en gemakkelijk leesbaar! Super informatief!

 • Ik heb met veel interesse je boek gelezen. Dit boek verdient ‘n groot compliment. Chapeau 🎩voor alle research. Hartelijk dank hiervoor.

 • Ik vind het belangrijk dat de mensen i.h.b.z. in mijn netwerk over het bestaan van je boek op de hoogte gebracht worden, om een juiste beslissing voor hunzelf en hun geliefden te maken. Daarom zal ik je boek via social media, Whatsapp cq Telegram promoten. Ik wens je veel succes met je boek.

 • Heel erg bedankt dat je alles zo duidelijk hebt uitgezocht en opgeschreven! Dat geeft mij een heel helder beeld. […] Nogmaals dank voor je inspanningen om dit allemaal grondig uit te zoeken.

 • Echt geweldig, ik lees en hoor alles van je. Zo indrukwekkend hoe je schrijft en de dingen uitlegt en gebaseerd op feiten. Ik ben fan van je!

 • Je e-book heeft me absoluut een redelijk goed inzicht hierover gegeven, en dat je de voors en tegens uitlegt, zonder je eigen mening en eventuele oplossing te geven. […] Heel veel dank Daan […] ben je best wel heel dankbaar voor weer zoveel meer inzicht en verdieping

 • Daan de Wit is een van de weinige journalisten die nu zijn werk doet zoals het bedoeld is, kritisch en helder, dus van harte aanbevolen.

 • Deze jonge snaak is 51 jaar jong!!! Weet wat je eet = goed idee😅 [Reactie:] Wat?! 😂 dat meen je niet😂

 • Al jaren groot fan van Daan de Wit, heb ik met veel plezier naar deze podcast gekeken. Veel dank!!

 • In 1x afgekeken! Wat een berg aan info! En in een hele begrijpelijke context. Super! 👍

 • Heb van je boek gehoord en wil het graag lezen om een weloverwogen beslissing te nemen.

 • Allereerst bedankt voor uw tomeloze inzet om de mensen wakker te schudden en te houden!

 • Dit e-boek helpt om een weloverwogen keuze te maken voor wat betreft de vaccinatie tegen COVID-19. Wat ook heel goed is, is dat er in het e-boek allerlei links staan die je aan kunt klikken, zodat je de desbetreffende artikelen kunt lezen. Aanrader voor iedereen die zijn gezondheid op nummer een heeft staan.

 • Iedereen zou dit moeten lezen voordat hij/zij besluit om het vaccin te nemen. Daan de Wit heeft gedegen onderzoek gedaan naar de voors- en tegens van dit vaccin. Ik heb verschillende mensen in mijn omgeving aangeraden het e-book eerst te lezen alvorens over te gaan tot prikken. Stel jezelf eerst op de hoogte en lees dit werk!

 • Prima boek, dat je helpt om een beslissing te nemen als je twijfelt of je wel een coronavaccin moet nemen. Als je niet meer twijfelt, is het nog steeds goede achtergrondinformatie. Weer een puik boek van Daan de Wit, naast De cholesterolmythe en natuurlijk het superinteressante Weet wat je eet! Complimenten weer, Daan!

 • Je boek Prikken ja of nee heb ik gelezen en ik vond daar de nodige context en nuancering die ik in de media meestal mis. De rekenvoorbeelden die je geeft vond ik zeer verhelderend. […] Heel veel dank voor de onderzoeken die je doet en de boeken die je schrijft. Ik zou zeggen, ga zo door! 🙂
 • Goed boek, helder en degelijk onderbouwd. Nuchter, zakelijk, feitelijk. Dank voor je vele onderzoekswerk. Dat zouden er meer mogen doen.😏

 • Ik ben het boek nu aan het lezen. Erg genuanceerd en leest makkelijk weg. Een aanrader voor iedereen, of je nu wel- of geen vaccinatie wilt. Ik kijk uit naar de toekomstige updates, elke dag is er namelijk wel weer iets in het nieuws op vaccin gebied.  

 • Ik ben momenteel je boek Prikken ja of nee aan het lezen. Heel verhelderend.

 • Dank voor je duidelijke weergave van voors en tegen met deze experimentele vaccins. Ik heb mij nog niet laten prikken en weet ook niet of ik dit nog ga doen, ondanks mijn leeftijd van 71 jaar.

 • Ik volg jouw berichten al sinds kweenie hoe lang, 2006 of zo? Fijn dat jij er bent!

 • Hallo Daan, ik ben er al uit. Ik ga het niet doen (de uitnodiging is vandaag bij mij op de mat gevallen; ik ben geboren in 1971). Wat de doorslag heeft gegeven: het verhaal [in het boek] over de absolute risico reductie en de relatieve risico reductie. Met het laatste getal wordt geschermd in de media en publicaties, maar wat veel relevanter is, is de absolute risico reductie. Toch handig om een bèta-achtergrond te hebben… En dat hebben heel veel politici en journalisten niet, helaas. Keep up the good work!

 • Daan jij snapt het helemaal!!

 • Ik heb je boeken alle 4 van A tot Z gelezen en verslonden. […] Dankjewel voor al je speurwerk en gezonde informatie.

 • Daan je bent een verhelderende ster voor mij. Bedankt daarvoor🙏🏽🙏🏽🙏🏽

 • Dankjewel voor je kritische stem en podcast [voor Jongeren voor Vrijheid]

 • Dit beknopte boek is echt verplichte kost voor iedereen. Het is namelijk geen propaganda voor anti- of pro-vaccins, maar het laat de pure feiten zien. En dit is hard nodig in een wereld waar vanaf beide kanten veel geroepen wordt. Daan de Wit is objectief in zijn verslaggeving en zorgt ervoor dat je zelf je eigen conclusie kan trekken. En dat is top. Dus, als je twijfelt over de prik: doe jezelf een plezier en begin met het lezen van dit boek.

 • Waren er maar meer kritische journalisten zoals jij!

 • Hartelijk dank voor al jouw prachtige werk – boeken, interviews.

 • Complimenten voor het prikken-boek!

 • Ik heb je boek reeds met grote interesse gelezen. Een boek dat blijkbaar geschreven moest worden, wat helaas tekenend is voor deze tijd.

 • Hoi Daan, ik had je boek al gelezen, vond het erg goed. Ben nu je boek over cholesterol bezig. Erg interessant allemaal.

 • Ik wens je al het goede en veel succes met je werkzaamheden. Er moesten meer van dit soort mensen zijn.

 • Bij de plaatselijke biologische supermarkt lag het eerste hoofdstuk van je boek over prikken.
 • Vol interesse je boek Prikken ja of nee gelezen. Nu voor de tweede keer.
 • Weer genoten van het duidelijke en informatieve interview!! […] Bedankt voor al je onderzoek. Ik hang aan je lippen, haha.
 • Waren er maar meer kritische journalisten zoals jij!
 • Ik maak hier en daar wat reclame voor Dossier Mexicaanse griep, want inmiddels vind ik het een must read.
 •  Wat schrijf jij fijn 😃
 • Petje af voor Daan de Wit wat hij allemaal doet!!! En zijn scherpe visie!!!
 • Gisterenavond pas jouw interview aangehoord, wel en niet opwekkend. Ik heb bewondering voor wat je doet en je duidelijke bewoordingen. Het is je gegeven. Dank.  
 • Verder wil ik u complimenteren met de door u geschreven boeken, welke een zeer goede aanvulling zijn op mijn bescheiden bibliotheek. […] Ik spreek de wens uit dat u goed kunt leven van uw vruchtbare werk, zodat wij nog lang van uw boeken mogen genieten en onze voordeel mogen doen met uw uitgebreide onderzoek! […] Veel dank mijnerzijds voor uw uitgebreide informatie.

 • Fijne week en veel succes met al je goeie werk!

 • Inmiddels heb ik heb boek ontvangen, dank daarvoor. Wellicht net zo interessant als Weet wat je eet en De cholestorolmythe en goed dat dit soort informatie ook beschikbaar is. Ga zo door!

 • Dank voor je werk!

 • Hoi Daan. Ik ben destijds door het interview met jou op blckx tv over Prikken ja of nee heel anders tegen de situatie aan gaan kijken. Ik heb daarna ook je e-boek gekocht (en ook het boek Dossier Mexicaanse griep). Dank je wel voor al je kennis hierover.

 • Dank voor je boek Daan de Wit! Zeer leesbaar en zeer informatief. Ik heb het net ontvangen het lukt me maar niet om het weg te leggen.

 • Ben het boek Prikken ja of nee van Daan de Wit ( journalist) aan het lezen, een aanrader. Of je nu wel of niet voor de prikken bent, of nog twijfelt. In begrijpelijke taal.

 • Dit boek had ook kunnen heten: ‘Alles wat je wilt weten over virussen, soorten vaccins, de werking van mrna-vaccins, bijwerkingen, sterftecijferinterpretaties, de relativiteit van ziektecijfers, RRR en ARR, maar wat je zelf niet bij elkaar gesprokkeld krijgt’. Maar dat bekt natuurlijk voor geen meter dus is Prikken ja of nee een veel betere titel..    

 • Daan de Wit is een van de weinige kritische en onafhankelijke journalisten/onderzoekers.
 • Bedankt voor de moeite en tijd die je gestoken hebt om dit te schrijven en blijf vooral zo doorgaan. We hebben meer mensen nodig die zoals jij zijn.
 • Daan de Wit heb ik heeeel hoog zitten. Nice.
 • […]  Verder goed boek. Het sluit precies aan bij mijn eigen onderzoek en is daarbij zeker ook nog een aanvulling.
 • Ik vind sowieso hoe je alles benoemd en uitlegt een topper. Dank voor je helderheid.
 • Ik wens je veel moed! Ik blijf je volgen en ga je boek lezen. Ik moet.
 • Inmiddels heb ik het boek gelezen en mijn indruk is: een goed afgewogen tekst. […] Ga door met het goede werk.
 • Ik vond het boeiend om te lezen en her en der echt wel geschokt van dingen die ik nog niet wist. […] Dank je wel Daan voor je geweldige uitzoekwerk, ordenen en schrijven!
 • Allereerst dank voor je uitgebreide en intensieve onderzoek en presentatie van data, feiten en commentaren. […] Ik heb het boek inmiddels ook aanbevolen aan vele bekenden (waaronder artsen) en zal dat blijven doen. In voorkomend geval misschien als cadeau…. Op jouw vraag, prikken ja of nee is mijn antwoord “Ja”.
 • Dank je wel en succes met je mooie werk
 • Dankjewel voor het schrijven van dit boek!
 • De kortingscode niet ingevuld, want jullie kunnen het zelf goed gebruiken. Succes!!!!!
 • Goed werk Daan. Zoals gewoonlijk. Hulde!
 • Ik koop dit voor mijn ouders
 • Indien er een luisterboek komt zou ik dat graag vernemen in verband met mijn visuele beperking.
 • Ontzettend waardevol dat jij dit hebt geschreven!
 • Prachtig intiatief ook de actie mbt Blackbx.tv
 • Wat een indrukwekkende info over alle voors- en tegens vd  corona-vaccins/vaccinaties
 • Geweldig werk, dank.
 • Super dat je dit geschreven hebt Daan. Ik tip het aan veel mensen.
 • Super dat u dit doet. Ik heb expres de code Daan30 daardoor weg gelaten. Misschien helpt het mijn familie om een gezonde keuze te kunnen maken.
 • Superbedankt voor deze bijdrage aan de samenleving Daan!
 • Bedankt voor het interessante webinar.
 • Bedankt voor je belangrijke werk Daan!
 • Boek bijna uit, bijzonder goed opgezet en prettig leesbaar. Dank!
 • Bedankt voor dit boek!!!!
 • Ik heb veel mensen in mijn omgeving er op geattendeerd en er inhoudelijk wat over verteld […]. Keep up the good and food work Daan en alle goeds voor jou, met dank en groet
 • Proficiat met je boek! Het heeft de juiste toon, gefundeerde info.
 • Bedankt. Heel netjes samengevat!!!!!!
 • Heb ‘t boek gekocht, het geeft een goed inzicht in de voors en tegens van vaccineren.
 • Je boek over de Mexicaanse griep heb ik in 1 keer uitgelezen, dus ook nu kijk ik ernaar uit dit boek snel tot me te nemen.
 • Bedankt voor het maken van het boekje Daan!
 • Hallo Daan, ik heb zojuist uw e-book Prikken ja of nee uitgelezen en ben heel blij met deze duidelijke informatie. Dankuwel hiervoor.
 • Ik heb het boek als naslagwerk én om jou te steunen gekocht 😊. […] In tijden waarin dit soort fenomenen zich voordoen is het belangrijk dat iemand opstaat en zich met de feiten bezighoudt. En dat doe jij. Mijn oprechte complimenten 👍🏼👍🏼
 • Daan, bedankt voor het eerste hoofdstuk. Inmiddels heb ik de volledige versie van Prikken ja of nee besteld. Wat een mooie manier om de voorsten tegens neer te zetten. Ik ben inmiddels ook begonnen aan de Cholesterolmythe. En Weet wat je eet besteld.
 • Een prima omschrijving en leesbaar voor iedereen. Het is zaak dit onder een groter publiek te verspreiden.
 • Je bent geweldig bezig, ontzettend blij met je. Wel jammer dat je niet op de nationale tv komt. 
 • Mijn man en ik zijn zeer geïnteresseerd in het verslag van uw bevindingen rond coronavaccins en kregen uw boek illegaal. Daar houden we niet van, vandaar dat we willen betalen, afgezien van welk karma ook. […] Even dubbel overgemaakt, want ik heb uw boek ook weer doorgestuurd. […] Heel veel succes met uw werkzaamheden.

 • Ik volg u al meer dan 10 jaar!!!

 • Ik heb uw e-boek bijna uit en wil u enorm bedanken voor alle informatie die zo netjes en ordelijk is opgeschreven in het boek Prikken ja of Nee.

 • Met verbijstering heb ik je e-book over Corona gelezen. […] Ik ben op je kennis, kundigheid en jou als persoon, gesteld.🙏

 • Grappig toeval dat ik gisteren een vriendin sprak, die je boek nu ook aan het lezen is. Ze vindt het een heel goed boek, en is van plan meer van je boeken te lezen!

 • Daan de Wit heeft een heel nuttig boek geschreven waar dieper in wordt gegaan op antwoorden. Zowel de voor- als nadelen. Aanrader.
 • Respect voor de eerlijkheid van dhr. De Wit <3
 • Zonet heb ik het interview beluisterd en bekeken. Compliment voor jullie beiden 👏👏 !!!  Ga door!
 • Je interview en boek is goede en interessante informatie die we helaas in de dagelijkse informatie stroom niet horen. Wat zou het fijn zijn dat dit in een regulier programma wordt belicht. […] Veel succes met alles en ik zal je ontwikkelingen en informatie verder volgen.
 • Dank voor alle moeite en werk wat je hebt gedaan. Ik heb zowel Dossier Mexicaanse griep als Prikken ja of nee met aandacht gelezen en me verbaast! Boos geweest en vol van ongeloof. Maar vooral dat het allemaal doorgaat en gebeurt alsof niemand het scheelt of aangaat. Wat is dat bijzonder. Wilde ik toch maar even opschrijven.

 • Mijn tante is fan van je! Ik was het al! 😉 Ik wilde het even melden omdat mijn hoogbejaarde tante door haar kinderen wordt gedwongen zich te laten vaccineren, wat ze pertinent niet wil. Met jouw boek in de hand kan ze het commentaar pareren.

 • Een zgn must read als je een overwogen beslissing wilt over prikken ja of nee.

 • Deze maand heb ik mijn eerste vaccinatie gekregen. In mijn omgeving heb ik een redelijk gebalanceerde groep mensen die voor- en tegen vaccinatie zijn. Jouw ebook prikken ja of nee heeft me geholpen een weloverwogen keuze te maken.

 • Ben overigens nog niet aan toegekomen de andere boeken te lezen, ik blijf je werk zeker volgen. Ik kan veel van je leren!
 • Las iedereen jouw boek maar!
 • Hartelijk bedankt voor de inzet voor de samenleving! Ga zo door, ik ben blij dat ik deze geluiden hoor in deze tijd, jammer genoeg had ik het eerder nog niet gezien/gehoord/opgelet. Blijf zichtbaar op zo veel mogelijk kanalen om nog meer mensen met goede journalistiek te bereiken.
 • Hallo Daan, ik heb zojuist uw e-book ‘Prikken ja of nee’ uitgelezen en ben heel blij met deze duidelijke informatie. Dankuwel hiervoor.

 • Mijn vrouw en ik gaan het zeker aanschaffen en ook een latere definitieve versie in boekvorm. Wij vinden het fantastisch dat er in Nederland journalisten zijn die nog echt journalistiek bedrijven en onderzoek gaan doen. […] Succes en sterkte met het onderzoekswerk!

 • Bedankt voor de informatie die je schrijft, door mensen zoals jou wordt deze kennis toegankelijk gemaakt voor de ‘normale’ mens, wat zeer nodig is in de huidige tijd en samenleving.

 • In 2010 heb ik Dossier Mexicaanse griep aangeschaft en gelezen. Misschien leuk voor jou om te weten, dat een arts mij dat boek had aanbevolen. Een arts, die de reguliere artsenopleiding heeft gevolgd en vervolgens de z.g. alternatieve kant is opgegaan. Gelukkig zijn er mensen zoals jij op deze wereld, Daan, die de moeite nemen om de diepte in te duiken en de bevindingen willen delen met medemensen zonder uit te zijn op winstbejag. Hartelijk dank daarvoor. Het eerste hoofdstuk uit Prikken ja of nee heb ik gelezen en ik vind het een verademing.

 • Ik ben heel blij met de duidelijke feiten in je boek. Bedankt ervoor.

 • Ik volg je al langer vanuit mijn voedingsvak en waardeer jouw onderzoeken enorm. Je boek Weet wat je eet heb ik al jaren in huis en het e-book over de prik heb ik ook al aangeschaft en met heel veel interesse doorgenomen. […] Ik wijs mensen trouwens ook op dit e-boek. Je cholesterolboek wil ik ook nog gaan lezen omdat ik cliënten begeleid die aan de statines zitten. Kortom, ik haal inspiratie uit jouw werk en je frisse manier van kijken en je durft dingen aan de kaak te stellen.

 • In principe hebben we onze keuze al weer even geleden gemaakt, maar door het allemaal nog eens door te lezen in één boek, geeft ons meer steun bij deze beslissing.

 • Je boek inmiddels gelezen. Erg verhelderend en relativerend!

 • Een aangename schrijfstijl heb je!

 • De cijfers in je boek zeggen alles.

 • Graag wil ik je via deze weg persoonlijk bedanken voor alle goede onderwerpen die je aansnijdt.

 • Wat een schitterende uiteenzetting van de feiten.

 • Ik wens u met al het positieve journalistieke werk nog vele gezonde jaren toe. Mijn dank en compliment voor alle belangrijke informatie die ik in uw boeken mocht tegenkomen. Aan de ene kant zeer goed en aan de andere kant bijzonder teleurstellend, dat de gevestigde orde hier behoorlijk in achterblijft en nog sterker deze informatie niet aan de normale burger doorgeeft.

 • Thanks for all the work you are doing and research you are providing to people to educate themselves to make informed choices.

 • Succes met de verkoop van ‘Prikken, ja of nee ?’ Lijkt me, na verschillende interviews van jou (o.a. door Flavio Pasquino van Blckbx.tv) te hebben gezien, zeer de moeite waard. Ik ga een exemplaar aanschaffen ! 😉

 • Ik heb hem een tijdje geleden gekocht. Echt top boek. Heb het aan mijn kinderen gegeven. Ook De cholesterolmythe erbij gekocht ook een aanrader

 • Ik ken Daan de Wit als een onderzoeksjournalist die zijn onderwerpen gróndig uitpluist. Dus is dit boek een aanrader als je bijgepraat wilt worden. Of je nu wel of niet gevaccineerd bent.

 • Grote dank voor uw uitstekende journalistieke werk, dat ik al kende van Dossier Mexicaanse griep.

 • Je hebt een fijne vertelstijl. Je weet enorm veel inhoudelijke informatie op een lezenswaardige en pakkende manier te presenteren

      

  [Naar aanleiding van tweede gesprek met Marlies Dekkers bij De Nieuwe Wereld]

 • Zeer goed gesprek, zou iedereen aanraden te kijken. Dankjewel Daan, ik ben zó blij met mensen zoals jij! Complimenten ook voor Marlies, daar kunnen die “mainstream” interviewers een voorbeeld aan nemen.

 • Slimme auteur die goed in zijn onderwerp duikt! Mooi interview.

 • 51 Daan? Meen je dat nou ? Heb je levens elixer in de kast staan😜 heel mooi gesprek weer bedankt !!

 • Wat een fantastisch interview! Bijzonder waardevol.

 • Hoi Daan, geluisterd naar interview met Marlies, met waardering.

 • Prachtige uitzending. No nonsense. Duidelijke taal.

 • Goede podcast, fijn jullie en Daan de Wit 🌞💪💪🌞

 • Daamn, dit moet iedereen zien, dit is inderdaad de manier om gezonder te worden

 • Heerlijk nuchtere vent!

 • Kunnen we de Tweede Kamer niet vullen met onderzoeksjournalisten? Prachtig gesprek!

 • Daan de Wit is een superjournalist, weet enorm veel en ik wil horen wat hij te vertellen heeft.

 • Heb met veel interesse en belangstelling geluisterd naar de interviews bij De Nieuwe Wereld en Blckbx. Ook complimenten voor het e-book Prikken ja of nee. […] Veel succes met doen waar je ontzettend goed in bent: gedegen onderzoek!

 • Marlies: “Wat moet ik concreet doen? Eten ontbijt, lunch, avondeten?” Ik: “Koop Daan’s boek Weet wat je eet”

 • Inspirerende uitzending. Dank Marlies & Daan 🙌

 • Daan de Wit is een van de weinige integere journalisten.

Daan de Wit

Prikken
ja of nee?

Alle voors en tegens van corona-vaccinatie

Prikken-ja-of-nee-cover