Verdrietig nieuws van de Britse cardioloog Asseem Malhotra, die ik een aantal maal heb geciteerd in Weet wat je eet: zijn moeder is overleden. Hij schrijft er een artikel over onder de kop: ‘Mijn moeders vegetarische manier van eten droeg bij aan haar vroege overlijden. Daar zouden we allemaal onze les uit moeten trekken’.

Uit het verhaal blijkt dat het dieet van zijn moeder ook veel bewerkte voeding bevatte. Dus terwijl haar zoon de auteur is van het succesvolle boek over het Pioppi-dieet, met daarin ook ruimte voor vlees en vis, een boek dat zoveel mensen heeft geholpen bij het vinden van gezondheid, sterft zijn moeder vroegtijdig aan te weinig voedende voeding en anti-voeding.

Ook met Malhotra’s vegetarische oom gaat het slecht. Hij is ernstig ongezond. Over hem kun je lezen in het artikel en in het uitgelichte stukje.

De twee familieleden van de cardioloog hadden waarschijnlijk prima gezond kunnen zijn als ze het Pioppi-dieet hadden gevolgd en het fabrieksvoedsel wat meer hadden laten staan. Dan hadden ze, net als wat ik beschrijf in Weet wat je eet, gegeten volgens de oudste kennis op het gebied van voeding en de nieuwste wetenschap.